dinsdag 2 juni 2015

De Italiaanse Massimo Bottura is bijna 's werelds beste chef

Op een maandagavond in Londen, the 1st of June, worden zomaar even de vijftig beste restaurants ter wereld bekendgemaakt. Massimo Bottura, de sympathieke chef uit Modena, is met zijn Osteria Francescana ook genomineerd. Vorig jaar stond hij op de derde plek, achter het Spaanse El Celler de Can Roca uit Girona (2) en het Deense Noma uit Kopenhagen (1). 

Rond de kerst schreef ik voor de Buik van Rotterdam een recensie van het boek dat Massimo Bottura schreef. Niet zomaar een kookboek, maar een prachtig werk waarin zijn achtergrond, zijn filosofie en zijn liefde voor eten wordt beschreven. 

Opgegroeid in Modena, in de Italiaanse regio Emilia-Romagna (waar o.a. parmaham, parmigiano reggiano, aceto balsamico en mortadella vandaan komen), met de recepten van zijn oma en een keur aan schitterende ingrediënten binnen handbereik, kon het haast niet anders dan dat hij zou uitgroeien tot een chef van wereldformaat. ‘Mijn beenderen zijn van parmigiano reggiano en er stroomt balsamicoazijn door mijn aderen. Dit is mijn verhaal en mijn keuken.’

Lees hier wat ik nog meer over deze man schreef.

Nu staat hij sinds afgelopen maandag op de tweede plek van deze exclusieve wereldranglijst. Auguri, Massimo! Ik kom snel een keertje proeven..

Ook zo benieuwd naar deze sterrenchef? Lees zijn boek en leer hoe hij de Italiaanse keuken tot kunst verheft:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten