Wie
van Italië en de Italiaanse keuken houdt, kan ook in Rotterdam zijn hart
ophalen. Sinds januari is daar een nieuwe Italiaanse delicatessenzaak geopend
met de vrolijke naam: l’Arancino. Een arancino is een hartige
lekkernij uit Sicilië bestaande uit een gepaneerde en gefrituurde bal gevuld met rijst, ragù
(tomatensaus met
gehakt), mozzarella en erwten. Door zijn vorm en kleur lijkt hij een beetje op een arancia, een sinaasappel. Over de keuze
van de naam vertelt oprichter Marco: ‘Vroeger kregen Italiaanse restaurants
altijd de naam van de eigenaar of de stad waar die vandaan kwam. Dat is inmiddels
een beetje antiek. Ik wilde een modernere naam.’ Modern is ook de inrichting
van de zaak: strak en simpel. Met een paar tafeltjes, zodat men daar kan
plaatsnemen en langs de muren schappen vol potjes, flessen en verpakkingen met lekkernijen als wijn, pasta en koekjes.
Marco
besloot na vijftien in de Nederlandse horeca te hebben gewerkt dat het weleens
tijd werd om zijn eigen zaak te beginnen. Naast de verkoop van allerlei Italiaanse producten richt hij zich met name op de tavola calda, een Italiaanse snackbar
waar je voor ontbijt, lunch en avondeten terecht kunt en een Italiaanse snack kunt nuttigen. Hapklaar
en ter plekke bereid: cornetti, pizza’s,
lasagna. En veelal met een Siciliaanse tintje: melanzane alla parmigiana, arancini
en zoetigheden als cassate en cannoli.
Vanaf half mei wil Marco tevens beginnen met het organiseren van een aperitivo volgens Italiaanse begrippen: een lekker wijntje of biertje met een Italiaanse hapje erbij. Dus arancini in plaats van bitterballen! Ik zou zeggen: like de facebook-pagina en ga eens langs als je in de buurt bent!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten