zaterdag 5 mei 2012

L'arancino in Rotterdam

Wie van Italië en de Italiaanse keuken houdt, kan ook in Rotterdam zijn hart ophalen. Sinds januari is daar een nieuwe Italiaanse delicatessenzaak geopend met de vrolijke naam: l’Arancino. Een arancino is een hartige lekkernij uit Sicilië bestaande uit een gepaneerde en gefrituurde bal gevuld met rijst, ragù (tomatensaus met gehakt), mozzarella en erwten. Door zijn vorm en kleur lijkt hij een beetje op een arancia, een sinaasappel. Over de keuze van de naam vertelt oprichter Marco: ‘Vroeger kregen Italiaanse restaurants altijd de naam van de eigenaar of de stad waar die vandaan kwam. Dat is inmiddels een beetje antiek. Ik wilde een modernere naam.’ Modern is ook de inrichting van de zaak: strak en simpel. Met een paar tafeltjes, zodat men daar kan plaatsnemen en langs de muren schappen vol potjes, flessen en verpakkingen met lekkernijen als wijn, pasta en koekjes. 
Marco besloot na vijftien in de Nederlandse horeca te hebben gewerkt dat het weleens tijd werd om zijn eigen zaak te beginnen. Naast de verkoop van allerlei Italiaanse producten richt hij zich met name op de tavola calda, een Italiaanse snackbar waar je voor ontbijt, lunch en avondeten terecht kunt en een Italiaanse snack kunt nuttigen. Hapklaar en ter plekke bereid: cornetti, pizza’s, lasagna. En veelal met een Siciliaanse tintje: melanzane alla parmigiana, arancini en zoetigheden als cassate en cannoli.

Vanaf half mei wil Marco tevens beginnen met het organiseren van een aperitivo volgens Italiaanse begrippen: een lekker wijntje of biertje met een Italiaanse hapje erbij. Dus arancini in plaats van bitterballen! Ik zou zeggen: like de facebook-pagina en ga eens langs als je in de buurt bent!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten